Blog

Unieke Onderwijsinhaakkalender met tien gratis tips!

Alsjeblieft, speciaal voor jou als onderwijscommunicatieprofessional een contentkalender met inhakers, helemaal op maat gemaakt voor het voortgezet onderwijs. Zet jezelf op de kaart. Laat zien wat er leeft bij jou op school. Mix het met leuke weetjes, humor, belevenissen en speciale gelegenheden. Kortom, doe er je voordeel mee. Laat zien dat jij liefde hebt voor jouw school!

Scroll omlaag voor de downloads.

Ongetwijfeld krijg je gedurende het schooljaar input van je collega’s en misschien ook van leerlingen en studenten om op je socials te plaatsen. Dat gaat vaak met pieken en dalen. En voor die ‘dalen’ geven we jou met deze unieke onderwijsinhaakkalender inspiratie voor leuke en creatieve invalshoeken, zodat jij minimaal drie keer in de week content hebt voor jouw socials. Met handige reminders om de contacten met je potentiële doelgroep het hele schooljaar warm te houden.

Met onderstaande 10 tips helpen we je op weg om deze contentkalender optimaal te benutten.  

Zorg voor een goede contentmix! Wissel je nieuwsposts regelmatig af met video’s, leuke foto’s in je verhaal of stories, een grappige tekening, een infographic, etc. Toets je content regelmatig. Raakt het de kernboodschap die je wilt uitdragen? Dan ben je goed bezig.

  • Natuurlijk wil je zichtbaar zijn voor je potentiële leerlingen, maar zeker ook voor je huidige leerlingen en ouders. Zorg dus dat je op ‘hun kanalen’ zichtbaar bent, dat je laat zien waar je op school mee bezig bent, maar betrek hen ook bij de content die je maakt.
  • Laat je contentkalender rouleren langs collega’s. Breng ideeën tot leven. Daag hen uit om met leuke challenges aan de slag te gaan. Wees je ervan bewust dat je dit niet in je eentje kunt. Acties slagen juist omdat het ideeën van de werkvloer zijn. Bottom-up dus. Maar dat betekent niet dat je ze niet een handje mag helpen!
  • Laat zien hoeveel activiteit en creativiteit er bij jou op school is, maar ook hoe je als school van betekenis bent en wat je leerlingen meegeeft, zodat ze daarin ook zelf verantwoordelijkheid nemen. Dat kun je doen aan de hand van tal van inhakers, die wij voor jou hebben geselecteerd.
  • Denk ook aan je omgeving. Gebruik bijvoorbeeld Burendag als het ideale moment om de buren van de school in het zonnetje te zetten. Zo creëer je onderlinge verbinding en commitment. Natuurlijk maak je er een leuke post van.
  • Gebruik humor, bijvoorbeeld Sint Pannekoek op 18 maart. Gebruik deze leuke traditie om te laten zien, dat ze bij jou op school niet alleen leren, maar ook heel veel lol maken. Voor je collega’s leuk om in de lessen de herkomst te achterhalen.
  • Maak gebruik van verschillende thema’s, zoals de gezonde school, duurzaamheid, bewustwording, kunst, cultuur, techniek, welzijn, zorg, ondernemerschap etc.
  • Vertel verhalen en nodig mensen uit ook hun verhaal of ervaringen te vertellen. Dat mag ook kort in de comments. Zorg dat leerlingen en ouders aanhaken.  
  • Houd bij alles wat je post wel de berichtgeving in de gaten en spreek van tevoren af hoe je met vervelende reacties omgaat op social media. Geef een aantal actieve en communicatief-vaardige collega’s toegang tot de socials en bespreek de verschillende rollen die de ‘redacteuren’ hebben.
  • En dan last but not least: sta je met een presentatie in de VO Gids, buit dat dan uit. Verkondig het via de socials. Licht alvast een tipje van de sluier op voor de zomer en vertel het ook zodra de gids wordt verspreid. Maak het onderdeel van je strategie.

– DOWNLOADS –

Ken jij nog andere inhaakdagen die beslist op deze kalender thuishoren? Deel ze met ons! Stuur je inhakers naar info@ocgroep.nl.

Meer blogs