Blog

Samen de wereld een beetje mooier maken.

Als school wil je impact maken, het verschil maken voor je leerlingen. Van betekenis zijn. En dat draag je uit! In de periode van werving nog een beetje extra. Logisch. ‘Maar’, zegt Stichting Young Impact, ‘geef ook je leerlingen de kans het verschil te maken.’ Stimuleer en inspireer jongeren om de wereld een beetje beter te maken op een manier die bij hen past.

Waarom? Omdat je leerlingen op die manier aan het denken zet. Over wat impact is en hoe hij je een positieve impact kunt hebben op anderen. Zodat jongeren zich bewust worden van hun talenten en kwaliteiten en zodat ze zich bewust worden van hun verantwoordelijkheid. ‘De maatschappelijke betrokkenheid op lokaal niveau verbetert door challenges die jongeren voor hun eigen omgeving doen’, zo stelt Young Impact.

Leer jongeren nadenken over hun sterke punten!
De organisatie hecht grote waarde aan zelfinitiatief. ‘Leer jongeren nadenken over wat nu echt hun sterke punten zijn en hoe ze deze kunnen gebruiken. Niet op papier. Nee, in de praktijk. Als ze iets echt belangrijk vinden, komen ze in actie. Gegarandeerd. Ons programma daagt jongeren uit om verantwoordelijkheid te nemen en eigenaarschap te tonen’, aldus Young Impact.
 

Laat zien hoe jouw leerlingen het verschil maken.
En wat is er nu mooier om precies dat in de etalage van je school te zetten. Laat zien hoe jouw leerlingen het verschil maken. Dat ze worden wie ze willen zijn en bereid zijn de wereld een beetje mooier te kleuren. Door de helpende hand toe te reiken of een steentje bij te dragen. Dát leren ze op jouw school, een school die geen enkel kind vergeet. Juist élk kind in het vizier heeft. Dat is pas impact maken!
 
Klik op de link als je meer wilt weten over het programma van Young Impact?

Meer blogs