Mediamerken Onderwijs Communicatie Groep VO Gids PO Wijzer

De Mediamerken van OCG: maatschappelijk relevant en innovatief

Inmiddels zijn po-scholen, vo-scholen, groep 8-leerlingen en hun ouders vertrouwd met de mediamerken van de Onderwijs Communicatie Groep.

Helder en transparant over schoolkeuze

Al meer dan 10 jaar brengen wij via verschillende mediakanalen scholen, leerlingen die voor een schoolkeuze staan en hun ouders bij elkaar. Doordat we al lange tijd ervaring hebben, weten we goed hoe we kunnen helpen bij dit complexe keuzeproces. Met onze media bieden we inzicht in het grote en diverse aanbod. Daarom zijn onze media dé plek voor onderwijsinstellingen om zich te presenteren.

Doordat we efficiënt kunnen werken, blijven de kosten laag. Bovendien bereiken wij bijna 100% van de doelgroep van ouders en kinderen die voor de schoolkeuze staan. Voor ouders en leerlingen kosten onze gidsen en diensten niets. Onderwijsinstellingen kunnen deelnemen tegen aantrekkelijke tarieven. Zo is het geld goed besteed.

De VO Gids


Elk jaar ontvangen circa 200.000 groep 8-leerlingen de VO Gids. Een complete gids over alles wat gepaard gaat met de keuze voor een school in het voortgezet onderwijs. Niet alleen leuk voor de groep 8-leerling zelf, maar ook voor de ouders/verzorgers interessant. Bovendien bespreken veel leerkrachten van groep 8 de VO Gids in de klas en gebruiken zij de gids op voorlichtingsavonden voor ouders.

De gids wordt in heel Nederland uitgegeven in 68 regionale edities welke specifiek zijn afgestemd op het lokale onderwijsaanbod. Het bevat een overzicht van alle middelbare scholen in de betreffende regio en uitgebreide informatie en presentaties van deelnemende scholen.

En ook online is de VO Gids bepalend en relevant bij schoolkeuze. De VO Gids online biedt persoonlijke zoekmogelijkheden en een dynamische presentatie van het onderwijsaanbod. Je kunt zoeken op specifiek onderwijsaanbod, fiets- en OV-routes bepalen, maar ook bijvoorbeeld schoolgidsen downloaden. Uiteraard bevat de website actuele informatie over de open dagen. Makkelijk vindbaar via de OpenDagenPlanner.

Maak kennis met het voortgezet onderwijs in Nederland:

De PO Wijzer


De PO Wijzer is een online keuzegids voor ouders die een basisschool zoeken voor hun jonge kind. In samenwerking met de stichtingsbesturen worden op aanvraag regionale edities gemaakt met presentaties van het lokale primair onderwijs. De afzonderlijke basisscholen presenteren zich online met hun kwaliteiten en bijzonderheden.

De inhoud is afgestemd op de vragen en behoeften van ouders. Met de PO Wijzer kunnen ouders dus een meer bewuste schoolkeuze maken. Maak kennis met de PO Wijzer