i-services OC Groep Middelbare school SEO

i-Services

Maak je school online zichtbaar

Ouders en leerlingen oriënteren zich op het vervolgonderwijs via verschillende communicatiekanalen. Natuurlijk ontvangen zij veel informatie via de scholen. Zo’n 180.000 leerlingen krijgen de VO Gids mee naar huis waarin veel tips en weetjes staan over het vinden van een passende school. De gids helpt een goed overzicht te krijgen van het aanbod van scholen in de regio. Maar het zoekproces gaat verder. En googelen op internet is daarbij misschien wel de belangrijkste. Zichtbaarheid en het vindbaar zijn van de website is dan cruciaal. Zonder ‘multi-channel communicatie’ is er een aanzienlijke kans dat een school een leerling mist of de leerling de school.

Vergroot je vindbaarheid met Google

Steeds meer scholen ontdekken dat je er nog niet bent met alleen een mooie website. Wil je deze schoolwebsite onder de aandacht brengen, dan is online marketing onmisbaar. Het is daarbij cruciaal dat de mogelijkheden die Google biedt, worden benut. Met de diensten van i-Services kan dat. Resultaatgericht en tegen lage kosten.

Het grootste deel van het online verkeer wordt aangedreven door zoekmachines; in 95% van de gevallen is dit Google. Om bezoekers naar je website te leiden, moet je dus in de eerste plaats goed vindbaar zijn in Google.

De vindbaarheid en zichtbaarheid in Google kunnen op verschillende manieren verbeterd worden. Door een advertentie op de zoekpagina te plaatsen (SEA: search engine advertising). Of op organische wijze, dus zonder gebruik van een advertentie, hoog in de zoekresultaten te verschijnen (SEO: search engine optimization).

Valkuilen

Een onderwijsinstelling wil goed onderwijs bieden. Dat vergt alle aandacht. Internetmarketing is een vak apart. Er zijn dan ook flinke valkuilen.

Veel deskundigen bieden zich aan, met sterk wisselende tarieven en kwaliteiten. Grote beloftes worden gedaan en een aanzienlijk deel van het budget gaat op aan (hoge) uurtarieven. Het gebruik maken van interne expertise lijkt dan aantrekkelijk. Echter, internetmarketing vraagt aandacht en tijd. Dat doe je er niet ‘even bij’. Een risico is vertraging van het project of onttrekking van (onderwijs-)capaciteit.

Daarbij is een gedegen aanpak noodzakelijk. Beperkte kennis van de technische toepassingen kan leiden tot foutief communiceren, te hoge advertentiekosten en te weinig inzicht in de resultaten.

Onze ervaringen, uw zekerheid

Door onze ervaringen met devogids.nl heeft OCG inmiddels ruime kennis in huis op gebied van online zoekgedrag rondom schoolkeuze. Daarmee heeft i-Services de beschikking over alle relevante informatie betreffende zoekwoorden, doelgroepen en interesses. En het gebruik van de juiste zoekwoorden en instellingen maakt dat de website met het onderwijsaanbod pas écht vindbaar is.

Kortom, met onze know how kunnen wij onderwijsinstellingen snel en gericht verder helpen.