Blog

Wij Techniek kiest voor het MBO Kompas

Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche, is een van de partners van het MBO Kompas. In de nieuwe editie laat de branche vmbo-leerlingen en hun ouders de mooie opleidingsmogelijkheden in de sector zien.

“Techniek is bij uitstek geschikt voor leerlingen die niet alleen willen denken maar ook graag willen doen, vertelt Hans Haring, Projectmanager bij Wij Techniek.  “De branche neemt bovendien een sleutelpositie in bij het oplossen van een aantal maatschappelijke vraagstukken, zoals de energietransitie, verduurzaming en de vergrijzing. In het MBO Kompas kunnen we laten zien dat er mooie carrièremogelijkheden zijn in de (installatie-)techniek.”

“Het MBO Kompas spreekt ons aan vanwege de laagdrempeligheid.  Bovendien vinden wij het een belangrijk pluspunt dat het MBO Kompas de decanen en mentoren helpt met een lesmethode in de klas. En dat daarna met de gids ook de ouders van de leerlingen worden bereikt,” aldus Hans.

In november wordt de nieuwe editie van het MBO Kompas verspreid onder maar liefst 86.000 vmbo-leerlingen op ruim 500 vmbo-locaties. Zowel in print als online hebben deze leerlingen dan alles wat ze nodig hebben om een goed onderbouwde studiekeuze te maken.

Meer blogs