Samenwerking Onderwijs Communicatie Groep en Stichting Leergeld

De Onderwijs Communicatie Groep (OCGroep) en Stichting Leergeld  werken samen om kansengelijkheid van kinderen te bevorderen. Het doel van deze samenwerking is om de impact van beide organisaties te vergroten en meer gezinnen met geldzorgen te bereiken.

Door de mediakanalen van de OCGroep beschikbaar te stellen, is Stichting Leergeld beter in staat om ouders en kinderen te bereiken die behoefte hebben aan voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn.

Gelijke kansen

De samenwerking tussen de OCGroep en Leergeld richt zich op diverse aandachtspunten, waaronder de ontwikkeling van kinderen, kansengelijkheid en het informeren van ouders en kinderen over beschikbare mogelijkheden. Beide organisaties delen een gemeenschappelijk doel: het bevorderen van gelijke kansen voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond.

Alle kinderen doen mee

In Nederland groeien meer dan 200.000 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen laten meedoen en kansen bieden om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij kunnen zich hierdoor verder ontplooien, kennis opdoen, vaardigheden ontwikkelen en vergroten hun eigenwaarde. Leergeld helpt inmiddels ruim 180.000 kinderen per jaar.

Heb je financiële hulp nodig?

Heb je financiële hulp nodig bij de aanschaf van schoolspullen van je kind? Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Doe een aanvraag bij een lokale Leergeldstichting. Kijk wat Leergeld voor je kan doen op leergeld.nl.

Wat kun je als leerkracht doen?

Informeer ouders tijdig over te verwachten schoolkosten. Herken je signalen van geldzorgen, probeer hierover in gesprek te gaan met de ouders. Verwijs ze bijvoorbeeld door naar de Leergeldstichting in de buurt. Ouders kunnen daar aanvragen doen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Zo kunnen jouw leerlingen zich verder ontwikkelen en volwaardig meedoen. Kijk wat Leergeld kan doen voor ouders op leergeld.nl.

De Onderwijs Communicatie Groep (OCGroep) en Stichting Leergeld  werken samen om de kansengelijkheid van kinderen te bevorderen.