Blog

OOC kiest voor het MBO Kompas

OOC is het opleidings‑ en ontwikkelingsfonds voor de carrosseriebranche en werkt in opdracht van de BOVAG, RAI CarrosserieNL en de vakbonden CNV, FNV en de Unie. In de nieuwe editie van het MBO Kompas vertelt OOC hoe veelzijdig en uitdagend de branche is.

Werken in de carrosseriebranche biedt een kans op een mooie toekomst. Joost van Borrendam, Beleidsadviseur Duurzame instroom bij OOC vertelt: “Het is een branche met perspectief, want voertuigen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Je hebt een aantrekkelijk salaris, je werkt met nieuwe technieken en je kunt je blijven ontwikkelen“.

OOC heeft voor het MBO Kompas gekozen om leerlingen te helpen in de zoektocht naar wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, zodat ze de juiste handvatten krijgen om een bewuste en goed afgewogen keuze te maken. “Het MBO Kompas bereikt niet alleen de leerlingen in de klas, maar ook de ouders. Docenten kunnen in de klas met de gids en de lesmethode de leerlingen enthousiast maken. Hierdoor helpt het leerlingen om samen met hun ouders een weloverwogen keuze te maken of een loopbaan in de voertuigtechniek bij ze past,” aldus Joost.

In november wordt de nieuwe editie van het MBO Kompas verspreid onder maar liefst 86.000 vmbo-leerlingen op ruim 500 vmbo-locaties. Zowel in print als online hebben deze leerlingen dan alles wat ze nodig hebben om een goed onderbouwde studiekeuze te maken.

Meer blogs