Blog

Scholen zijn weer begonnen

Vandaag zijn ook de scholen in de regio Noord begonnen en is de zomervakantie echt voorbij. De redactie van de VO Gids legt de laatste hand aan de VO Gids 2025 waarmee de leerlingen van groep 8 dit jaar hun schoolkeuze voor een middelbare school gaan maken. Begin oktober ontvangen de leerlingen de nieuwe editie boordevol belangrijke informatie zodat zij zich met hun ouders goed kunnen voorbereiden op deze belangrijke overstap. Leraren ontvangen bovendien de lesmethode om de schoolkeuze nog makkelijker en leuker te maken. Met behulp van de gratis poster voor in de klas kunnen leerlingen goed zien hoe het onderwijs in elkaar zit.

In deze nieuwe editie vind je alle belangrijke data handig op een rij, zoals wanneer leerlingen het voorlopig schooladvies ontvangen, de doorstroomtoets maken, het definitieve schooladvies krijgen en wanneer ze zich moeten melden bij de middelbare school. En natuurlijk vinden leerlingen en hun ouders in de VO Gids de handige SchoolWijzer en de OpenDagenPlanner. Nieuw is de uitgebreide informatie over meerjarige brugklassen. De superpopulaire YouTuber Dylan Haegens vertelt in de nieuwe VO Gids over zijn schooltijd: “Met een diploma kun je makkelijker doen waar je passie ligt.”

De VO Gids 2025 wordt, met de lesmethode voor de leerkracht en de poster voor in de klas, voor de herfstvakantie op alle basisscholen bezorgd.

Meer blogs