Blog

HISWA-RECRON kiest voor het MBO Kompas

Het mbo biedt een wereld aan mogelijkheden, maar voor veel leerlingen is het lastig om een goede vervolgstudie te kiezen. Het MBO Kompas helpt hen hierbij door de verschillende opleidingen, richtingen, branches en beroepen helder uit te leggen. HISWA-RECRON, de brancheorganisatie voor ondernemers in de watersport- en recreatie, heeft voor het MBO Kompas gekozen om jongeren te enthousiasmeren voor opleidingen en carrières in hun dynamische en veelzijdige sector. Hiermee bereiken zij komend schooljaar 86.000 leerlingen op ruim 500 vmbo-locaties.

Lucie Schuijt, allround medewerker arbeidsmarktcommunicatie bij HISWA-RECRON: “We willen dat jongeren onze branche serieus overwegen als toekomstig vakgebied. De recreatiesector is meer dan een zomerbaantje. Het biedt volop carrièrekansen in diverse disciplines zoals IT, administratie, HR en sales. In het MBO Kompas kunnen we uitgebreid de veelzijdigheid van ons vak tonen. De sterk online aanwezigheid van onze sector op het studiekeuzeplatform mbokompas.nl is daarbij een groot voordeel.”

Decanen zijn erg enthousiast over het MBO Kompas. In combinatie met het MBO Kompas online en de lessuggesties hebben ze nu een compleet studiekeuzeplatform met alles wat leerlingen nodig hebben als ze voor de keuze staan voor een passende mbo-studie. Je kunt hun reacties hier lezen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor brancheorganisaties in het MBO Kompas print en online? Bel ons: 020 – 570 89 81 of mail Raymond Godding: raymond.godding@ocgroep.nl.

HISWA-RECRON voor het MBO Kompas

Meer blogs